Τετάρτη 19 Μαρτίου 2008

ΓΙΑ ΜΙΑ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΟΥ ΠΑΛΙΟΥ ΚΑΛΟΥ ΚΑΙΡΟΥ Νο Ι

Μανιφέστο για μια Πατριωτική Αριστερά

Γρήγορη και αποτελεσματική συνταγή για πατριώτες αριστερούς που κάνουν καριέρα στα κινήματα

Χρόνος παρασκευής: 15-20 λεπτά

Υλικά

Ηλεκτρονικός υπολογιστής με σύνδεση στο διαδίκτυο και κειμενογράφο (word ή ανάλογο)

Ένα παλιό αντικομουνιστικό λιβελογράφημα 400 το πολύ λέξεων κατά προτίμηση της δεκαετίας του 1950 (κάνει και της Χούντας)

Λεξικό της καθαρευούσης (αν είστε κάτω από 40)

Τσιγάρα

Καφέ

Εκτέλεση

Μεταγράφουμε στη δημοτική το λιβελογράφημα. Με τη χρήση των μακροεντολών του κειμενογράφου εντοπίζουμε όλες τις λέξεις του τύπου «εαμοβουλγαρος», «βούλγαρος σκέτος» , «κουμουνιστής», «μίασμα», «Σοβιετική Ένωση» και τα συναφή, «Σιδηρούν Παραπέτασμα» και Γράμμος-Βίτσι . Επίσης λέξεις όπως αιμοδιψής , αιμοσταγής και κονσερβοκούτι.

Αντικαθιστούμε τις λέξεις «εαμοβουλγαρος», «βούλγαρος» , «κουμουνιστής», με τους όρους Σκοπιανός, Εγκληματικό Αλβανικό στοιχείο και Τσάμης και τη λέξη «μίασμα» με όρους όπως ευρωλιγούρης , προσκυνημένος κτλ και αφήνουμε τα ξενοκίνητος πράκτορας και απο βοραν επιβουλή όπως έχουν στο πρωτότυπο. Όπου γράφει ΕΣΣΔ ή Σιδηρούν παραπέτασμα βάζουμε ΗΠΑ, αμερικάνοι ιμπεριαλιστές ή Ευρωπαϊκή Ένωση ανάλογα αν είστε αριστερός ευρωπαϊστής ή αμετανόητος κνιτης. Το Γράμμος Βίτσι το αλλάζουμε σε Μακεδονικό Αγώνα ή Εποποιία των Βαλκανικών πολέμων –αν δεν βαριόμαστε τέτοιο μακρινάρι .

Διαγράφουμε με επιμέλεια και προσοχή τα ακροδεξιάς εμπνεύσεως επίθετα που αρχίζουν από αίμα- και ότι φέρνει σε κονσέρβα ή καλαμάκι

Ανάβουμε τσιγάρο, πίνουμε μια γουλιά εσπρέσο (ακόμα δεν πήρες μηχανή σύντροφε??) σώζουμε το κείμενο και το ελαχιστοποιούμε για να σιγοβράσει.

Αφήνουμε το τσιγάρο στο τασάκι ανοίγουμε το πρόγραμμα περιήγησης (κατά προτίμηση εναλλακτικό και όχι Explorer) και μέσω του Google.gr βρίσκουμε τη σελίδα δημιουργίας blog. Ακολουθώντας τις οδηγίες δημιουργούμε ένα καινούργιο ιστολόγιο με κατά το δυνατόν μακρύ όνομα που να περιέχει απαραίτητα μία από τις λέξεις Forum, πρωτοβουλία πολιτών ή δίκτυο ή και όλες μαζί πχ forumprotovouliaspolitondiktio69.BlogSpot.com . Α προπό χρειαζόμαστε και μια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του τύπου el-politis@gmail.com (el από το Έλλην –καμιά σχέση με Λιακοπουλο).

Όταν είμαστε έτοιμοι επιλεγούμε με το ποντίκι την εντολή «νέα ανάρτηση» και στη συνέχεια επιστρέφουμε στο κείμενο μας που έχουμε αφήσει να σιγοβράζει. Στο μεταξύ πρέπει να είναι έτοιμο και να έχει πάρει ένα ελαφρό γαλανόλευκο χρώμα.

Κάνουμε επιλογή όλων – δεξί κλικ- αντιγραφή, επιστρέφουμε στο παράθυρο του περιηγητή και κάνουμε επικόλληση. Στα Tags πληκτρολογούμε ΠΑΤΡΙΣ, ΘΡΗΣΚΕΙΑ, ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ και ΖΗΤΩ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ή η ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΗ αναλόγως πεποιθήσεων. Αν δεν είστε άσχετοι όπως εγώ προσθέστε ένα μουσικό link του Θεοδωράκη- την Ρωμιοσύνη κατά προτίμηση. Έχετε έτσι θαυμάσια αριστερή μουσική υπόκρουση και κοτζάμ Μίκη στο πλευρό σας

Ολοκληρώνουμε την διαδικασία γέρνουμε πίσω και ανάβουμε και άλλο τσιγάρο.

Συγχαρητήρια , τελειώσατε

Συμβουλές Σερβιρίσματος

Μέσω μιας μηχανής αναζήτησης ιστολογίων επιλέγουμε 4-6 δημοφιλή blogs αριστερού-πατριωτικού προσανατολισμού Θα τα αναγνωρίσετε εύκολα αν δεν τα έχετε ήδη επισημάνει. Περιέχουν posts για το Κόσσοβο και τη Μακεδονία σε αναλογία 10 προς ένα με τα post για τις απεργίες και το ασφαλιστικό, απολύτως τίποτα για τον Καραμανλή, 25% είναι αφιερωμένο στον Τσίπρα και έχουν αναδημοσιευμένες, σε δύο τουλάχιστον posts το τελευταίο διήμερο, όλες τις αθλιότητες που έχουν γραφεί για το Γιωργάκη και τη Φωφη τα τέσσερα τελευταία χρόνια. Τα υπόλοιπα είναι συνήθως φληναφήματα του διαχειριστή και της γκόμενας του, λιβανωτά για το χειρουργό που έφτιαξε τις αιμορροΐδες του παππού και ξεκατίνιασμα μεταξύ δημοσιογράφων.

Εντάξει είστε εκεί που πρέπει??? Επικολλούμε το μανιφέστο μας σε όλα πρόσφατα και σχετικά πρόσφατα posts ανεξαιρέτως περιεχομένου και το στέλνουμε και στο e-mail του διαχειριστή.

Ανάβουμε κι άλλο τσιγάρο και περιμένουμε. Αν δεν γίνει ο αναμενόμενος τζερτζελές , ξαναμπαίνουμε στα σχόλια και άλλοτε ως «ανώνυμος» άλλοτε σαν «τζιτζιφιόγκος» και άλλοτε σαν «μελαγχολικό μανούλι» -εδώ μπορείτε να αυτοσχεδιάσετε- αναρτούμε σχόλια για το πόνημα μας από δισταχτικά ως διθυραμβικά άλλοτε στα ελληνικά και άλλοτε στα greeklish και για ακόμα μεγαλύτερο ξεκάρφωμα με πολλά ορθογραφικά λάθη. Που και που παρεμβάλουμε βαθυστόχαστα σχόλια με το όνομα του Link μας.

Κλείνουμε τον υπολογιστή μας και πάμε στην πορεία της ημέρας. Αν το βράδυ δεν το δείτε αναδημοσιευμένο μην αγχώνεστε. Θα το δείτε αύριο και αν είστε τυχεροί και τυπωμένο σε κάποιο περιοδικό της σφύζουσας πατριωτικής αριστεράς.

ΥΓ Αν θέλτε να πολλαπλασιασετε την επιροη του πονηματος σας κάντε ότι κάνατε ως τώρα με τα ιστολογια και σε ιστολόγια ακροδεξιου περιεχομένου. Αυτά θα τα βρειτε πιο ευκολα στο site της Χρυσης Αυγής αν δεν σας βρούν αυτά πρώτα. Εν αναγκη κανετε ερευνα στο google με τη σβάστικα ως λέξη κλειδί. Πού ξερετε μπορει το νέο σας ιστολόγιο να φέρει κοντά δυο κόσμους που τους χωρίζει αβυσαλέο μισος και προκατάληψη ενώ έχουν τόσα κοινα να συζητήσουν!!!

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πρόσφατα, σε κάποιο τέτοιο ηλεκτρονικό περιοδικό, βρήκα μία πολύ συνοπτική (μην μας πέσει και ο κώλος!) μετάφραση ξένου κειμένου με ειδικό κοινωνιολογικό αντικείμενο, η οποία υπογραφόταν από συνεργάτη του περιοδικού ως προτότυπο δικό του κείμενο.
Γράφω ανώνυμα και δεν δίνω περισσότερες λεπτομέρειες γιατί δεν έχω όρεξη να μπλέκω σε αντεγκλήσεις.
Όμως συμφωνώ μαζί σου. Τα πράγματα είναι όπως τα λες (ίσως σε μερικές περιπτώσεις ακόμα χειρότερα).

Ανδρέας Τριανταφυλλίδης είπε...

απολαυστικός :-)

(μηχανή εσπρέσο πήρα ... συντροφε)

Ανώνυμος είπε...

Ωραία συνταγή...

Mavros είπε...

Evge syntrofe
Oti epsaxna
Na 'sai kala!

doctor είπε...

Πολύ καλή συνταγή, ούτε ο ...Μαμαλάκης να ήσουνα!

Καλησπέρα

πολυτεχνίτης είπε...

LOL!! Ωραίος !

El Politis είπε...

ΚαραLOL :)))

Φοβερό post!

Μόνο, αν δε σου κάνει κόπο, πες μου πού θα βρω κάνα παλιό αντικομουνιστικό λιβελογράφημα 400 λέξεων, μια και λέω να δοκιμάσω τη συνταγή σου.

Ήδη άναψα τον φούρνο.