Δευτέρα 3 Μαρτίου 2008

ΣΥΡΙΖΑ και Ξερό Ψωμί

Λένε οτι η ιστορία επαναλαμβάνεται σαν φάρσα....
Το 1989 υπο το βάρος των σκανδάλου Κοσκωτά και μιας πρωτοφανούς επίθεσης κατα του ΠΑΣΟΚ από το εκδοτικό κατεστημένο , εν μέσω αθλιοτήτων το ΠΑΣΟΚ ήταν πιο αδύνατο από ποτέ. Ο δικοματισμός αμβισβητούνταν έντονα, η ηθική των πολιτικών τελούσε υπό αμφισβήτηση και οι πολίτες αναζητούσαν διέξοδο. Η αριστερά κάνει την υπέρβαση!!!!! Συνασπισμός!!! Η ένωση της κουμουνιστικής αριστερας χαιρετιστηκε από όλους τουσ προοδευτικούς πολίτες. Αν και μέλος του ΠΑΣΟΚ τους ψηφίζω στις εκλογές του καλοκαιριού!!!!!
Ακολουθει η συγκυβέρνηση με παραπομπή του Ανδρέα και ψήφιση από ΟΛΟΥΣ του νόμου για την "Ελευθερη Τηλεοραση" - διαβαζε ιδιωτικά κανάλια. Αντί για πολιτικές πρωτοβουλίες και δημιουργία ενός προοδευτικού μετώπου η αριστερα επιλέγει να επενδύση στην φυλάκιση του Παπανδρέου και την διαλυση του ΠΑΣΟΚ με προφανή στόχο την ιδιοποίηση των ψηφοφόρων του.
Και γαμώ τις μαρξιστικές αναλύσεις!!!!
Θυμάμαι ακομα τον φλωράκη να ακίζεται και να απολαμβάνει τις τιμές πολιτικου ταγού που του επιφύλασσαν τα μεσα του ΔΟΛ η Ελευθεροτυπία του Τεγόπουλου , το Εθνος του μπόμπολα και οι νεοτευκτες τηλεοράσεις. Η συνέχεια είναι γνωστή. Ο Μητσοτάκης εκλέχθηκε και ανατράπηκε με την μεγαλύτερη πολιτική εκτροπή της μεταπολίτευσης για την οποία δεν μίλησε ποτέ κανείς, Ο Συνασπισμός διαλύθηκε με το ΚΚΕ να παθαίνει εκλογική καθίζηση και το Συνασπισμό να μένει εκτός Βουλής. Θυμάμαι ακόμη πως ο (νέος ωραίος πράσινα μάτια) Τσίπρας της εποχής η Μαρία Δαμανάκη κατέληξε κακήν κακώς να φιλοξενειται στο ΠΑΣΟΚ αφού πρώτα εγλυψε οτι είχε φτύσει πριν με περισση αλαζονία.
Η συγκυρία σήμερα είναι πάλι ευνοική για την Αριστερα. Το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται σε οικτρή κατάσταση , ο ΣΥΡΙΖΑ έχει έναν πραγματικά ικανο ηγέτη (ήρεμα τον Αλαβάνο εννοώ) και τα ΜΜΕ πανισχυρα όσο ποτέ άλλοτε δεν γουστάρουν τον Παπανδρέου , τρέχα γύρευε γιατί. και ξαφνικά διαβάζω στα μπλόγκσ και στις εφημεριδες σχόλια και πανυγηρικούς ιαχές του τυπου ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ ΚΟΜΜΑ , ανοιγματα στην εκκλησία και γονυκλησίες στα κανάλια και σαστίζω!!!! Ποιός αριστερος πόλος και πράσινα άλογα , πολιτική πλατφόρμα και κουραφέξαλα!!! Το στοίχημα είναι να γίνουμε ρυθμιστές λένε οι συντροφοι του συνασπισμού δευτερο κόμμα !!!! Γουάου!!!!!! Ξεβράκωτο πολιτικά , με 735 τέσεις και 82 συνιστώσες αλλα δεύτερο κόμμα!!! Και μετά οι Πασοκοι έκοντες άκοντες θα μας ψηφίσουν και..... βλέπουμε. Ετσι όμως δεν συγκροτείς τίποτε. Οσοι ηρθαν τσατισμένοι από το ΠΑΣΟΚ μπορει να γυρίσουν σπίτι τους ο ΔΟΛ και ο Μπόμπολας απέχουν πολύ από την ιδεολογική συνέπεια της Αυγής και το ολον εγχειρημα εξαρτάται πολύ μα πολυ από τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ και αυτές συντροφοι είναι απρόβλεπτες. ( αντίθετα ενας αμετανόητος ΠΑΣΟΚος λεει πως η αριστερά ειναι προβλέψιμη 50 χρόνια τώρα: Τα κάνει σκατά κάθε φορά που οι οιωνοι την ευνοουν)
Ο κόσμος που ψηφιζε ΠΑΣΟΚ και κοινωνικά και πολιτικα χαρακτηριστικά έχει και συναισθηματικό δεσμό με το χώρο. Με επικοινωνιακές κινήσεις μόνο , χωρίς πρωτοβουλιες πολιτικές και χωρίς την συγκρότηση μιας πολιτικής και διεκδικιτικής πλατφόρμας δεν γινεται τίποτα.
Λένε πως η Ιστορία επανάλαμβάνεται σαν φάρσα. Αν είναι αλήθεια τότε θα γελάσουμε πολύ!!! Απλώς δεν ξέρω ακόμα με ποιόν. Πιθανότατα με τα χάλια μας!!!!!

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Το 89 είχαμε μια μοναδική ευκαιρία για Κάθαρση από την πολιτική λέπρα χωρίς την οποία Κάθαρση πάμε σίγουρα για φούντο. Δυστυχώς, ενώ είχαν δρομολογηθεί εξελίξεις να πάει ο Αντρέας με τα ανάπηρα λαμόγια του στη φυλακή, βγήκε ο "εθνάρχης" Κων/νος και σταμάτησε τη διαδικασία αλληλοξεβρακώματος ΠΑΣΟΚ, ΝΔ. "Ενας πρωθυπουργός δεν φυλακίζεται" είπε να μην πω τίποτα για τη "μνήμη τεθνεότος"...