Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2008

ΝΑΤΟΣ ΠΕΤΙΕΤΑΙ (Ο ΜΙΚΗΣ)

Ο Μίκης Θεοδωράκης παρενέβη στο μέγα εθνικό θέμα των ημερών : ΤΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ή Σκοπιανό αν προτιμάτε.

Για να μην ξεχνιόμαστε είναι ο ίδιος ο γνωστός Μίκης , μεγάλος σύνθετης και πολιτικός άνδρας που διέγραψε σαν τροχιοδεικτικό όλο το πολιτικό φάσμα από την κουμουνιστική αριστερά στην Μητσοτακική ΝΔ και πίσω πάλι!!! Παρόλα αυτά ο Μίκης πάντα είχε την ευαισθησία και την διαίσθηση να αποκρυσταλλώνει και να αποτυπώνει το κοινό αίσθημα ιδίως σε περιπτώσεις όξυνσης.

Έτσι και τώρα με ένα γράμμα που απευθύνθηκε στον Λαζόπουλο παρακαλώ ο Μίκης συμπύκνωσε την αντίληψη και την ψυχολογία που κυριαρχεί αυτές τις μέρες . Ο Θεοδωράκης γλαφυρά περιγράφει τις νευρώσεις και τα φοβικά σύνδρομα που καθορίζουν τη στάση του μέσου πολίτη – ανεξάρτητα από πολιτική τοποθέτηση – απέναντι στα εθνικά θέματα και την εξωτερική πολιτική.

Κόλλημα πρώτο ΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΑΣ

Ο ξένος παράγοντας –οι Αμερικάνοι εν προκειμένω- άλλη δουλειά δεν έχουν από το να απεργάζονται συνομωσίες ενάντια στον μεγάλο εχθρό τους την Ελλάδα!!!!!!!!!! ΤΑΥΤΌΧΡΟΝΑ διοργανώνουν ύποπτες συζητήσεις στο ΠΑΝΤΕΙΟ για την τσαμούρια, σενάρια να βάλουν χέρι στο Αιγαίο μ ε τους Σλάβους Σκοπιανούς (?? Γιατί πότε το έχασαν??) και στην Δυτική Θράκη συνεργάζονται στενά με τους Τούρκους για να βάλουν θέμα μειονότητας. Συνομωσίες Συνομωσίες συνομωσίες!!!!!!

Τώρα από πού κι ως πού η Ελλάδα πιστό μέλος του ΝΑΤΟ με στρατό σε Κόσσοβο και Αφγανιστάν βρίσκεται στο στόχαστρο των έξω από δω μαζί με την Β Κορέα το Ιράν και την …Κίνα είναι απορίας άξιο. Όποιος θυμάται που ενοχλήσαμε τους Αμερικάνους συμμάχους μας τα τελευταία πενήντα χρόνια ας μου το πει.

ΚΟΛΛΗΜΑ ΔΕΥΤΕΡΟ Η ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΓΟΥΣΤΟΥ

Επειδή οι Αμερικάνοι φοβούνται ???? και μισούν τον αδούλωτο !!!! απροσκύνητο λαό μας έχουν βαλθεί να μας καταστρέψουν.

Η εξωτερική πολιτική και γενικότερα η πολιτική είναι προϊόν αναλύσεων και επιδιώξεων που ελάχιστη σχέση έχουν με αγάπες και μίση. Δυστυχώς ή ευτυχώς είναι ζήτημα ισορροπιών και συμμαχιών που συνάπτονται με βάση το δίκαιο του ισχυρότερου. Θέσεις που βασίζονται σε παπαριες του τύπου «οι αδελφοί μας οι Σέρβοι» ρατσιστικές εξάρσεις όπως στην περίπτωση των αλβανών και υπερφίαλες εθνικιστικές φανφάρες όπως στην περίπτωση των Σκοπίων οδηγούν σε αδιέξοδα και αχρείαστους τσαμπουκάδες που απλώς βάζουν σε δοκιμασία ισορροπίες που έχουν οικοδομηθεί με θυσίες στην Εξωτερική πολιτική και ακυρώνουν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας στα Βαλκάνια.

ΚΟΛΛΗΜΑ ΤΡΙΤΟ Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΠΑΡΑΔΙΔΕΤΑΙ ΑΥΤΟΚΤΟΝΕΙ ή ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΟΥΓΓΙ!!!

Αβίαστα προκύπτει το συμπέρασμα για τον Μίκη ότι άλλο δεν μας μένει σαν έθνος από το να βαδίσουμε με το κεφάλι ψηλά (την κοιλιά μέσα και τα στήθη στητά) στο χαμό

Συγνώμη αλλά εγώ δεν πάσχω από αυτοκτονικό ιδεασμό. Δεν ονειρεύομαι να γίνω σφάγειο σε θυσία. Ονειρεύομαι να ζήσω και να αφήσω στα παιδιά μου μια πατρίδα καλύτερη από αυτή που βρήκα. Και μια πατρίδα καμένη δεν ανταποκρίνεται σ αυτό.

ΚΟΛΛΗΜΑ ΤΕΤΑΡΤΟ ΕΙΜΑΣΤΑ ΜΟΝΟΙ Σ ΑΥΤΗ ΤΗ ΓΗ

..Χωρίς συμμάχους , φίλους υποστηρικτές. Έθνος ανάδελφο που είπε και ο άλλος ο ανεκδιήγητος!!!

Αλλά τότε οι Αγγλογάλλοι που διώξανε τον Ιμπραήμ από το Μωρια τι ήτανε??? Οι Άγγλοι που μας σπονσοναριζαν από το 1912 μέχρι το 1920 τι ρόλο βαράγανε??? Καλός Μύθος το για όλα φταίνε οι ξένοι (βολεύει δεξιούς και αριστερούς ανάλογα με την ιστορική περίοδο) αλλά από όσο θυμάμαι εγώ από τη λίγη ιστορία που ξέρω , στις μεγάλες μας ήττες , 22, Εμφύλιος, Κύπρος οδήγησαν (μεταξύ άλλων) ο υπερπατριωτισμός και η περιφρόνηση των διεθνών ισορροπιών και της θέλησης των συμμάχων μας.. Βλέπετε η ανοικτή σύγκρουση με το διεθνή παράγοντα , δεδομένων των αναλογιών, δεν είναι ηρωισμός ΕΙΝΑΙ ΜΑΛΑΚΙΑ!!!

Το αν είμαστε μόνοι μας ή όχι εξαρτάται από μας. Στο βαθμό που μπορούμε να ξεπεράσουμε τον αυτισμό του ελληνοκεντρισμού μας και να ενταχθούμε στο γενικό πλαίσιο , στο βαθμό που μπορούμε ψύχραιμα να διαχειριστούμε τα πλεονεκτήματα της στρατηγικής μας θέσης , τους ανταγωνισμούς των υπερδυνάμεων στην περιοχή και την συγκριτικά τεράστια πολιτική , οικονομική και πολιτιστική μας υπεροχή στα Βαλκάνια μπορούμε και φίλους να κάνουμε και συμμάχους και τους αντικειμενικούς στόχους μας να πετύχουμε που δεν μπορεί παρά να είναι η ΕΥΗΜΕΡΙΑ Η ΠΡΟΟΔΟΣ ΚΑΙ Η ΕΙΡΗΝΗ χώρα και στην περιοχή. ΑΡΚΕΤΑ ΜΕ ΤΑ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΣΚΟΠΕΣ ΘΥΣΙΕΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: