Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2008

ΚΟΣΟΒΟ: Ειναι οι Αλβανοι Ανθρωποι???

επειδη πολλα γραφονται τελευταία, μεχρι και προτάσεις για κοινητοποιησεις εναντια στην ανεξαρτησία του ΚΟΣΟΒΟΥ
Η ειμαστε υπέρ της αυτοδιαθεσης και του αυτοπροσδιορισμού των λαών- ολων των λαων- ή ειμαστε μια ακομη εκδοχή της διεθνούς διπλωματίας. Ψευτες δηλαδη κρυμμενοι πίσω από ομορφα λογια και ξεσκισμένες σημαίες.
Ανεξαρτητα από το αν η αυτονομια του Κοσοβου μας συμφέρει ή όχι είναι απόφαση του λαου της περιοχής και έγινε μετα απο αγώνες και θυσίες και λάθη εκατέρωθεν. Συμπαθώ τους Σερβους και αναγνωρίζω οτι ειναι οι ριγμενοι της υπόθεσης όμως αυτα τα περι διεθνούς νομιμότητας είναι ΤΡΙΧΕΣ ΚΑΤΣΑΡΕΣ!!!!!!!!!! Η διεθνης νομιμότητα καλύπτει σφαγες στην Αφρική, αιμοσταγή καθεστώτα ανα τον κόσμο, κρατα ανοικτο το κυπριακο τριαντα πεντε χρόνια και αυριο θα ισοπεδώσει τους Αλβανούς που υποστηρίζει σήμερα οπως εχει κανει και στο παρελθον αλλού.

1 σχόλιο:

Unknown είπε...

Σε γενικές γραμμές συμφωνώ μαζί σου, αλλά η ανεξαρτησία του Κοσόβου με την αμέριστη στήριξη της Αμερικής με κάνει να αναρωτιέμαι και να εκνευρίζομαι.
Και εξηγώ γιατί εκνευρίζομαι. Επιδή τυχαίνει να ξέρω 2-3 βάσκους, αναρωτιέμαι γιατί η Αμερική δεν πιέζει και την Ισπανία να ανεξαρτητοποιήσει τις βασκικές περιοχές. Και για αυτούς που δε γνωρίζουν, οι βάσκοι υπήρχαν στις περιοχές αυτές πριν τους ισπανούς, και έχουν τελείως διαφορετική γλώσσα, κουλτούρα, ήθη και έθιμα. Οι ισπανοί κατέκτησαν τις περιοχές αυτές, αλλά δεν κατάφεραν να εξαφανίσουν την εθνική ταυτότητα και γλώσσα των βάσκων.
Τους είχαν υποσχεθεί πριν λίγα χρόνια ότι θα γινόταν δημοψήφισμα και αν οι περισσότεροι υποστήριζαν την ανεξαρτησία, τότε θα τους επέτρεπαν να ανεξαρτητοποιηθούν, πράγμα που δεν έγινε φυσικά ποτέ.
Δε σας θυμίζει όλη αυτή η ιστορία εμάς τους έλληνες? Και οι βάσκοι είναι πολύ αρχαίος λαός, σαν τους έλληνες.
Γιατί δεν ακούγεται/γράφεται τίποτα γι'αυτό? Α ναι, ξέχασα, εδώ πρόκειται για Ισπανία, όχι για μια χούφτα Σέρβους...

EssAth