Κυριακή 16 Μαρτίου 2008

ΓΙΑ ΜΙΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ

Όλο και πιο συχνα διαπιστώνουμε και διαβάζουμε πως η κυβερνηση με τον ένα ή τον άλλο τρόπο έχει υποταχθεί στις επιταγές της επιχειρηματικής ελιτ που ελέγχει τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Πιο εξασθενημένος παρα ποτέ ο Καραμανλής, λένε ο αναλύσεις, υπό το βάρος των αντιδράσεων και χρεοκοπημένος ηθικά μετα τα σκάνδαλα δεν μπορεί παρα να υποταχθεί πλήρως.
Αν τα δεχθούμε όλα αυτά η χώρα σήμερα περισσότερο παρά ποτέ ελέγχεται από συμφέροντα και εξωθεσμικά κέντρα. Πάντα έπαιζαν ρόλο και από το 1989 και μετά όλο και σημαντικότερο αλλά τώρα φαίνεται πως ελέγχουν την κατάσταση απόλυτα.
Υπάρχει λοιπόν δυνατότητα αντίδρασης???? Υπάρχει πολιτικός σχηματισμός, κίνημα ή ομάδα που να θέλει και να μπορεί να ηγηθεί ενός προοδευτικού ρεύματος που θα ανατρέψει την κατάσταση και θα εκφράσει αποτελεσματικά τη λαϊκή δυσαρέσκεια που μεγαλώνει διαρκώς??
Με μια πρώτη ματιά:
Στο ΠΑΣΟΚ κάτι ψελλίζουν κάποιοι, αλλά αφενός είναι βυθισμένοι στην εσωστρέφεια και αφετέρου ένα κομμάτι του είναι με τα μπούνια μέσα στη διαπλοκή. Άρα άμεσα δεν φαίνεται να μπορεί εκτός κι αν κάποιος ή κάτι μετατοπίσει αποφασιστικά το κέντρο βάρος των εσωκομματικών ισορροπιών. (συνεργασία με την αριστερά πχ)
Ο ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να είναι η θρυαλλίδα και μακροπρόθεσμα ο φορέας μιας τέτοιας αλλαγής?? Μπορεί!!! προς το παρόν όμως , στο συγκεκριμένο θέμα ποιεί αιδημόνως την νύσσα με αντάλλαγμα την προνομιακή μεταχείριση των ΜΜΕ -για δικούς τους προφανώς λόγους- επιχειρώντας να γίνει ΠΑΣΟΚ στη θέση του ΠΑΣΟΚ. Η απάντηση στη συγκυρία από τον ΣΥΡΙΖΑ επί του παρόντος είναι εξόχως σοβινιστική. περιμένετε να μεγαλώσω να δυναμώσω να γίνω κυρίαρχος και τότε…
Από την πλευρά του πολίτη όμως αυτός ο διαγωνισμός για τα πρωτοτόκια είναι αδιάφορος και γίνεται σίγα σίγα κουραστικός. Το μόνο σίγουρο με όλο αυτό το ανούσιο επικοινωνιακό παπατζιλικι είναι ότι δεν θα είναι ούτε ο Τσιπρας ούτε ο Αλαβάνος ούτε ο ΓΑΠ αυτός που θα ανατρέψει το σκηνικό. Απλώς ελλειψει ισχυρού συγκροτημένου προοδευτικού πόλου το σκηνικό δεν θα ανατραπεί σύντομα. Και όπως γνωρίζουν όλοι στην Καπερναούμ ο χρόνος δεν είναι ουδέτερος
Έτσι μαζί με τις διαπιστώσεις ότι μας κυβερνά ο Λαμπράκης ο Μπόμπολας και οι συν αυτώ προσθέστε και τη διαπίστωση ότι θα το κάνουν για πολύ καιρό ακόμα!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: